831-688-1382

48 Riverside Road

Watsonville CA 95076

 

License #863687

 

Benedict Canyon

Old Grandview Ranch

Tehama

Opal Cliff

Benedict Canyon

 

An inadequate drainage system had caused the canyon walls to slide, exposing several homes located on the top of the canyon to imminent danger. The major restoration project involved clearing the canyon floor of downed trees and debris, installing an extensive sub-drain and drainage system including large rip-rap drainage structures. Twenty thousand cubic yards of material were imported to re-establish the canyon floor prior to placing the final erosion control elements.

 

 

Old Grandview Ranch

 

S.C.U.P. participated in this multi-phased major landscape renovation project by completing demolition, site utility installation and asphalt paving. Large retaining wall systems were a major part of the project.

 

 

Tehama

 

This custom home project located at Tehama overlooks the Tehama Golf Course. Construction requirements included the excavation for a split level pad to accommodate the 10,000 square foot structure and gardens. Grading for additional service buildings and an access road were also included in the project.

Opal Cliff

 

The Opal Cliff project required planning and additional safety measures while working on the Santa Cruz cliffs. The original structure was removed making way for a new custom home.

 

Stanford Hopkins

Marine Station

Santa Cruz

Warriors Arena

Walnut Commons

Co-Housing

Storemore

Watsonville

Stanford Hopkins Marine Station

 

Site improvements and building renovations to this historic property help keep the oldest research lab on the West Coast up to date. S.C.U.P. has built a lasting partnership with the development team participating in several improvement contracts over the years.

Santa Cruz Warriors Arena

 

The Santa Cruz Warrior’s 29,000 square foot arena was a fast track project that was completed on time and within budget. Site demolition, excavation, site utilities, grading and asphalt paving were all items of work performed on the project. Tight scheduling and working in confined spaces with other trades were key components in the successful completion of the new stadium.

Walnut Commons Co-Housing

 

This multi-level, multi-use structure features an underground parking structure. S.C.U.P.’s crew performed the removal of the existing downtown parking lot and continued to excavate and remove the required soils to accommodate the building’s foundation and parking structure.

Storemore Watsonville

 

The new storage facility building site required substantial over-excavation of on-site soils, site de-watering, and a soldier beam retaining wall system. Due to the split level design, the rear wall of the lower portion of the structure was designed to retain the upper access driveway. A wall drainage system and structural backfill were installed to complete the earthwork portion of the project.